+46 703 40 19 18 info@dockan.se

Malmö Pride och S/S Bore

1 jul, 2024

Den här veckan startar Malmö Pride, evenemanget pågår mellan den 3-6 Juli,

Festivalens höjdpunkt är Pride paraden den äger rum lördag den 6 Juli , samling kl. 12.00 på Lördagsplanen mittemot Malmö Stadsbibliotek för avgång kl. 13.00 mot Folkets Park. Malmö Pride kommer att äga rum på flera olika platser i Malmö

Hela programmet hittar ni här: https://www.malmopride.se/programme.html

 

Vi vill även tipsa om S/S Bore , Världens äldsta fungerande ångisbrytare som ligger förtöjd i Malmö. S/S Bore hittar ni på Skeppsbron 8.

Under Sommaren finns möjlighet att besöka Bore och gå på guidade visningar ( obs endast på svenska) Visningen varar ca. 55 minuter och lämpar sig bäst för vuxna samt barn från 8 år och uppåt. Barn och ungdomar upp till 18 år måste ha en vuxen biljettinnehavare som sällskap.

Observera att fartyget inte är tillgängligt anpassat och har ett antal branta och smala trappor.

Läs mer om Bore här: https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Arkitektur-och-kulturarv/Malmos-historia/Handelser-och-fenomen/S-S-Bore.html

Biljetter säljs via Kulturcentralen: https://www.kulturcentralen.nu/evenemang/visning-av-isbrytaren-s-s-bore-d

 

Även om inte solen skiner så hoppas vi på flera fina och soliga dagar och när de kommer är det många som vill besöka våra stränder i Malmö.

Malmö har ett stort antal badplatser att erbjuda och  alla kan hitta någon badplats som passar , sand, gräsmattor, hopptorn, offentliga toaletter mm. All information om Malmös stränder hittar ni här:

https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Bada-och-simma/Strander-och-badplatser.html

Tips genom att klicka på respektive strand får ni upp aktuell bad temperatur.

Får jag ta hunden med mig på stranden?

Inga hundar får vara på Malmös stränder från 15 mars till 15 september. Det gäller Malmös stränder inklusive gräsmattorna i strandområdet, på bryggorna eller i vattnet. Det gäller även hundar i koppel. Undantagen är de hundrastplatser som finns på stränderna.

Till exempel så har Ribersborgsstranden Malmös största hundrastplats där det även finns hundbadplats. På våra hundrastplatser får hunden alltid vara lös men även här måste du ha koll på hunden.

På Ribersborgstranden hittar ni även Kul i Malmö ett sommarlovsprogram som pågår tom den   11 augusti. Du hittar Kul i Malmö Ribban nere vid T-bryggan på Ribersborgsstranden. Här kommer du att kunna testa en massa roliga aktiviteter, låna fritidsprylar från Fritidsbanken för mera infor se: https://kulimalmo.se/sommarlov/

 

Vi passar på att önskar er en fin vecka.