+46 703 40 19 18 info@dockan.se

Dockan Marina – Malmö Cityhamn

Dockan Marina ligger mitt i Malmö City i det expansiva området Dockan. Dockan är i sin tur en del av det omåttligt populära Västra Hamnenområdet känt för sina vackra promenader längs havet, sitt folkliv och sin spännande och nyskapande arkitektur där Turning Torso står i centrum. Dockan Marina ligger i gränslandet mellan den gamla och den nya staden med Malmö Centralstation runt hörnet varifrån du når Kastrup/Köpenhamn city på mindre tid än du når någon annan stad i Sverige.

  • Runt hamnen och på cirka fem minuters promenadavstånd hittar du minst 15 restauranger, caféer och salladsbarer som serverar allt från Pizza och sallader till tapas och affärsmåltider i exklusiv miljö. Några av restaurangerna ligger direkt vid vattnet och bara någon meter från båtlivet i Dockan Marina
  • Vill du gå till frisören under ditt besök i Dockan Marina så hittar du ett par frisörsalonger precis vid hamnen
  • På max 10 minuters promenadavstånd kan vi erbjuda Turning Torso, en av Europas största utomhusskateparker stapelbäddsparken, djuphavsbadet Scaniabadet, flera apotek, mataffärer, stormarknader och systembolag samt Malmö Centralstation
  • På ca 15 minuters promenadavstånd når du Malmös gamla stad, tre stora nybyggda hotell, Malmös nya kultur- och konferensanläggning Malmö Live och ett antal andra attraktiva destinationer
  • Med stadsbuss från Dockan till Malmö Centralstation, där du byter till Öresundståg, kan du vara på Kastrup eller mitt i Köpenhamn bara drygt 40 minuter från det att du har lagt till i Dockan Marina

Dockan Marina håller hamnen öppen hela året och arbetar aktivt med konceptet ”båten i sjön året runt”. Hamnen har mycket goda förutsättningar för att hålla isfritt under vintersäsongen.

Hamnen är bemannad under de flesta vardagar året runt och under högsäsong även på lördagar och söndagar. Vatten och el är tillgängligt på bryggorna sommar som vinter om väderleken så tillåter.

Dockan Marina har idag cirka 140 båtplatser, men kommer när den är fullt utbyggd att ha runt 220 båtplatser. Marinan kan idag erbjuda platser för de allra minsta båtarna vid y-bommar och för båtar upp till ca 60 fot antingen längsgående förtöjning vid kaj eller flytbrygga eller förtöjning vid pålar.

Dockan Marina hyr ut kajplatser i den yttre hamnen till gästande större fartyg som till exempel segelfartyg, mindre kryssningsfartyg, superyachts, statsfartyg från olika länder med mera. Kajen i den yttre hamnen ligger i direkt anslutning till Dockan Marina och bildar tillsammans med Dockan Marina, Malmö Cityhamn.

Trygghet

Det är tryggt att ha sin båt i Dockan Marina. Hamnpersonal har daglig tillsyn över bryggor och båtar och det finns ett folkliv i hamnen vana vid båtar och hav. Hamnen är en av de mest skyddade i regionen för väder och vind.

Om du reser mycket i arbetet, bor utomlands eller av andra skäl har ett extra behov av tillsyn är det mycket tryggt att ha båten i Dockan Marina.

Bekvämlighet

Det är bekvämt att ha sin båt i Dockan Marina. Om du bestämmer dig för att ha båten i sjön året runt har du kommit till rätt marina och vi hjälper dig att planera för detta med råd och tips. Dockan Marina har mycket bra förutsättningar för att ha båten i sjön över vintern. Vi lovar dig att detta sätt att ha båt på är både billigare och bekvämare än det traditionella båtägandet. Vill du fira nyår med din båt i Köpenhamn är det bara att kasta loss.

Om du har båten i Dockan Marina kan du ta tåget och/eller bussen till din båt. Marinans läge, ett stenkast från Sveriges största knutpunkt Malmö Centralstation, gör att du aldrig behöver fundera på hur du ska ta dig till din båt. Bilen lämnar du hemma oavsett om du bor i Köpenhamn, Malmö eller någon annanstans i Skåne.

Ska du ut på långsegling så bunkrar du mat och dryck i någon av områdets affärer. Är du i båten en kväll eller helg kan du ta en fika på något av Dockans caféer eller en lunch eller middag på någon av Dockans restauranger.

Har du familjen med dig en helg när du har arbete med båten kan resten av familjen gå till Scaniabadet för ett dopp, shoppa i city eller bara ta en promenad i Västra Hamnen under tiden, om de inte vill hjälpa till förstås!

Om du redan bor i Dockan eller Västra Hamnen kan du ha ett mycket bekvämt båtliv med båten i Dockan Marina. Om du kommer hem från arbetet en kväll och känner för en båttur, kan du vara ute på sundet redan efter en liten stund. Får du gäster kan du använda din båt som en gäststuga och utöka dit hem med ytterligare några kvadratmeter. Varför inte bara gå ner till båten en fin kväll och njuta av båtlivet i sittbrunnen eller varför inte bara sitta på balkongen och njuta av sin fina båt som ligger strax nedanför! Om man bor och har sin båt i Dockan blir båtägandet inget tvång utan något som man njuter av varje dag.

Enbart fantasin sätter begränsningen för vilka möjligheter du får med din båt i Dockan Marina. Det är viktigt att man njuter och har kul med sitt båtliv!

9

Information om uthyrning av fasta båtplatser

9

Regler för fasta hyresgäster

9

Karta över området